Hem / Antidopingsnack

Antidopingsnack

Syftet med det här materialet är att ge aktiva idrottare baskunskap om idrottens dopingregler. Det är lika viktig kunskap som att känna till sin egen idrotts tävlingsregler. Idrottare som inte känner till dopingreglerna riskerar att medvetet eller omedvetet bli ”dopingfall”.

Antidopingsnack är också godkänd som lärgruppsplan hos SISU Idrottsutbildarna. Den här handledningen är till för dig som tränare och ledare att stödja dig mot när du ska prata om antidoping med dina aktiva. Upplägget är tänkt passa såväl ungdomar från 15 år som vuxna. Totalt är det 6 avsnitt där det avslutande knyter ihop arbetet och återkopplar till Vaccinera klubben mot doping. Det kan vara lämpligt att arbeta med ”antidopingsnacken” i anslutning till era träningar eller tävlingar. Det går självklart också att ta upp flera avsnitt vid samma tillfälle. Ni avgör själv vad som passar er bäst.

Gå gärna igenom avsnitten i den ordning som föreslås nedan. Det första området gör det lättare att förstå och ta till sig det andra och så vidare. Till några av avsnitten bör man förbereda sig innan genom att läsa en text, göra ett kunskapstest eller se en film. Självklart kan ni också välja att lägga tid på det tillsammans i lärgruppen.

Samtalen handlar om att höja kunskapen och medvetenheten hos dig som tränare och dina aktiva inom följande områden.

Gå till steg 1 ►